pondělí 22. října 2012

Proč tohle k čertu dělám ?

     Zdravím všechny co zabrousili na tento můj blog. Člověk nežijící na samotě u lesa má možnost sledovat společenské hemžení, do kterého je sám různými faktory tlačen, aby se stal jeho součástí. Poté co se narodíme máme již předem nalinkovaný život, vymezeny zákonem hranice našeho chování, a dokonce je od nás očekávána i určitá názorová rovina slučitelná s názorem většiny obyvatelstva. Během svého dospívání poté máme možnost výběru svého postoje ke společnosti. Buď se jí přizpůsobíme a staneme se součástí žebříčku hodnot který byl mezi lid jakoby mimochodem vtlačen, nebo se společnosti vzepřeme a pokusíme se jít svojí cestou, přičemž musíme počítat s tím, že smečka nesnáší odpadlíky. I když si to mnozí z nás nedokáží připustit, tak člověka toho zase od zvířete příliš neodlišuje. Spousta sociologických faktorů právě vychází z lidské zvířecí podstaty. Nicméně to teď není tématem článku.

     Považuji se za člověka, kterému už jako 15ctiletému puberťákovi přišli různé společenské jevy vyskytující se v naší třídě, škole, městu, zemi a následně i celé planetě za přízemní a neopodstatněné na tolik, že jsem odmítl být jejich součástí. To mi dalo jedinečnou příležitost vystoupit z vlaku který nabírá svou rychlost aby jednou narazil do masivní zdi, a následně studovat "o co vlastně v tom světě jde". Nerad bych ale aby jste nabyli dojmu že celá tato moje bloggerská práce je založená na mé pubertální revoltě vůči všemu okolo. To by nebylo správné pochopení. Momentálně se blížím 21. roku života a tím tedy nelze vyloučit možnost, že někdy svoje názory upravím do jiné podoby upravené mým vzděláním o tématu, nicméně se považuji za dost starého na to abych mohl vlastní názory objektivně budovat, a nějakým způsobem je reflektovat směrem ke společnosti.

     S tím jak člověk poznává svět okolo, tak má občas pocit že se mu kumulují vlastní myšlenky v hlavě a potřeboval by prostor, kdy by jim mohl dát jasný řád. Toto byl přesný motiv toho proč jsem založil tento blog. Z velké části tedy slouží i k mojí osobní potřebě, ale říkal jsem si, že když už mám filozofovat nad různými společenskými jevy a tématy, tak ať je to na místě kde k tomuto zamyšlení se nad světem můžu inspirovat někoho dalšího. Žel filosofie velké části obyvatel této země se omezuje jen na Facebookové řetězové obrázky s plačící ženou u okna, dole s ne vždy smysluplným mottem o lásce. Oproti tomuto, tento blog bude až klasicistně suchý a bez emocí, snažící se o objektivní zkoumání tématu, to vám mohu už teď slíbit. Nežádám po vás rozhodně souhlas nad mými články, ten by neměl žádnou hodnotu. Daleko hodnotnější pro každého je, když se nad tématem zamyslí a vytvoří si jasné objektivní stanovisko.

     Vymezuji si tedy i právo články libovolně mazat nebo editovat podle toho, abych mohl sám se sebou souhlasit a kvůli dodržení struktury vlastních myšlenek. Jinak bych taky rád vzkázal, že nejsem žádný expert na český jazyk, takže vytýkání pravopisných chyb považuji za off topic. THINK FREE !!


Žádné komentáře:

Okomentovat